6 v 6 v 6 în pressing ofensiv

Organizarea exercitiului:

Se folosește întregul teren de joc pe care se marchează o zona de 5 m în mijlocul terenului.

3 echipe de câte 6 jucători, plus în fiecare poartă câte un portar. O echipă este poziționată în zona de așteptare de 5 m, celelalte 2 echipe ocupând fiecare o jumătate a terenului.

Durata : 30 min

 

Desfasurarea exercitiului:

Jocul e deschis de o echipă care transmite o minge lungă și înaltă în cealaltă jumătate a terenului (aici Galben). În același moment cu transmiterea pasei lungi, echipa aflată în zona de mijloc, de asteptare (aici Albastru), porneste un pressing offensiv în jumatatea de teren în care a fost jucata mingea, cu scopul de a recupera mingea și de a înscrie în poarta aferentă jumătății respective.

Echipa care este sub presiune (aici Roșu), încearcă să treacă în dribbling în zona de mijloc sau, dupa 5 pase reușite, să transmită mingea următoarei echipe (aici Galben), dar numai cu pase la firul ierbii.

Echipa care a înscris un gol după recuperarea mingii rezultată din pressing primeste un punct și rămâne în zona de mijloc, urmatoarea acțiune fiind începută de cealalată echipă (aici Roșu).

Dacă echipa aflată sub pressing reușește să treacă în zona de mijloc cu mingea sau să paseze celeilalte echipe, aceasta rămâne în zona de mijloc pentru următoarea acțiune, aceasta fiind pornită de echipa care nu a reușit pressingul (aici Albastru).

Puncte cheie:

  • Semnalul de pressing dat de unul din jucători
  • Agresivitate în recuperarea mingii
  • Contrapressing după pierderea posesiei

 

Leave a Reply